Kaista sanottua

”Rohkea. Ymmärtää talouden logiikan. Yhdessä saisimme paljon aikaan.”

Juhana Vartiainen, Valtiontalouden tutkimuskeskuksen ylijohtaja, kokoomuksen ehdokas Helsingissä

Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen

Risto E. J. Penttilä

Risto E.J. Penttilä

”Kai oivaltaa, tarttuu toimeen ja toteuttaa. Voiko enempää toivoa?”

Risto E.J. Penttilä, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja

”Harvoin pääsee suosittelemaan näin selväjärkistä ja jo nuorena kokenutta kaveria. Kelpaisi vaikka vaativimpiin ulkopolitiikan tehtäviin.”

Ilkka Kanerva, kansanedustaja, ETYJ:n parlamentaarisen kokouksen presidentti

Ilkka Kanerva

Ilkka Kanerva

Frank Martela

Frank Martela

”Olen tuntenut Kain yli kaksikymmentä vuotta ja hän on mielestäni aito maailmanparantaja, joka on mukana politiikassa oikeista syistä: Pyrkiäkseen tekemään Suomesta paremman yhteiskunnan ja maailmasta ympäristöystävällisemmän paikan. Hänen asiantuntemuksensa ympäristökysymyksissä, Venäjä-kysymyksissä ja myös taloudessa on rautainen ja hänellä on taito saada asioita aikaan. Siksi Kai tulee olemaan kansanedustaja, jonkakaltaista Suomi tarvitsee juuri nyt.”

Frank Martela

Filosofi

”Suomi tarvitsee nyt eduskuntaan Kai Mykkäsen kaltaisia ihmisiä, jotka ymmärtävät kuinka Suomen talous saadaan kestävälle pohjalle, jotta voimme jatkossakin elää hyvinvointivaltiossa.”

Pertti Korhonen

Toimitusjohtaja

Outotec Oyj

korhonen

Pertti Korhonen

 

sirpa

Sirpa Pietikäninen

 

”Paremman maailman rakentamisessa tarvitaan sydäntä ja järkeä. Kailla näitä on sopivassa suhteessa, samoin kokemusta ja tuoreutta.”

Sirpa Pietikäinen

Euroopan parlamentin jäsen

”Juuri nyt Suomi tarvitsee kahta asiaa: valmiutta tekoihin vähäpäästöisten ratkaisujen puolesta sekä ymmärrystä Venäjästä ja sen toiminnasta. Kai vastaa näihin tarpeisiin osaamisellaan ja esimerkillään. Olen iloinen Kain paluusta politiikkaan ja ennustan näkeväni hänet Arkadianmäellä.”

Matti Kuronen

Tekniikan Tohtori

kuronen

Matti Kuronen

 

rauhamaki

Rauhamäki

”Olen tuntenut Kain ennakkoluulottomana ja aikaansaavana päätöksentekijänä jo 2000-luvun vaihteesta asti. Kai on aina myös ymmärtänyt pääkaupunkiseudun yhteistyön syventämisen merkityksen alueen hyvinvoinnin ja menestymisen edellytyksenä. Hänenlaisiaan kansanedustajia Suomi nyt tarvitsee!”

Tatu Rauhamäki

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja

”Kailla on monipuolinen kokemus talouden olennaisista kysymyksistä ja raikkaita näkemyksiä Suomen tulevaisuudesta. Hänen vahvuuksiaan ovat erinomainen omaksumiskyky, perusteellinen perehtyminen uusiin eteen tuleviin asioihin sekä kyky tehdä yhteistyötä erilaisten sidosryhmien kanssa ja saada näin asioita eteenpäin.”

Piia-Noora Kauppi

Toimitusjohtaja

Finanssialan Keskusliitto

 Piia-Noora Kauppi

sandstrom

Tomi Sandström

 

”Kai Mykkänen on asiantuntija, joka osaa tuoda tärkeimmät faktat keskusteluun. Aikana, jolloin on helppoa heittäytyä mielikuvien ja pelkojen varaan, tarvitsemme kansanedustajan, joka hallitsee asiat, näkee kokonaisuudet ja saa muut kuuntelemaan. Kansanedustajia on kahdenlaisia, päättäjiä ja seuraajia. Kai on päättäjä, ja ennen kaikkea sinivihreä arvopoliitikko.”

Tomi Sandström

”Kai on yksi sukupolvemme lahjakkaimmista ja lempeimmistä poliitikoista, jonka kanssa olen saanut toimia politiikassa jo vuosia. Kai ymmärtää mitä on pienten lasten vanhemmuus, kansantalouden dynamiikka ja ympäristön merkitys tuleville sukupolville. Voin luottaa, että Kai tekee perusteltuja ja oikeudenmukaisia päätöksiä, joilla synnytetään työpaikkoja, kasvua ja tasa-arvoa Suomeen. Suosittelen lämpimästi äänestämään Kai eduskuntaan!”

Elina Laavi

laavi_elina

Elina Laavi

 

 

Esa Suominen

Esa Suominen

”Kai on humaani, uusille ajatuksille avoin ja monipuolisesti verkottunut ihminen. Jos omaat keskustaoikeistolaisen maailmankuvan, jossa ympäristöarvoillakin on sijansa, ja arvostat päättäjäsi yhteistyökykyä, voit luottaa Kaihin.”

Esa Suominen, valtiovarainministeri Antti Rinteen valtiosihteeri

”Kai Mykkäsessä yhdistyvät kaksi tekijää, jotka ovat tärkeimpiä tehokkaalle nykypoliitikolle: yhteiskunnan sekä käytännön politiikan syvä tuntemus että oman ammattinsa huippuosaaminen. Näiden lisäksi Kaissa on uskomatonta virtaa ja harvinainen kyky olla tehokkaasti monessa projektissa samaan aikaan. Minulla on ollut kunniaa työskennellä Kain kanssa ja ihailla sekä oppia hänen tarkoista analyyseistä kansantaloudesta, erityisesti Venäjästä sekä Suomen ja Venäjän välisistä kauppasuhteista. Kai on ihminen, josta voi sanoa, että hänellä on jalat maassa ja hän osaa hyvin asioita, joista puhuu.”

Vladimir Miklashevsky

ekonomisti

Vladimir Miklashevsky

Vladimir Miklashevsky

Petri Rajaniemi

Petri Rajaniemi

”Minulle eduskuntavaaleissa on kyse luottamuksesta ja siksi hyvien ihmisten saaminen päättäjiksi on minulle tärkeää. Olen vuosien ajan seurannut Kain tapaa tehdä työtänsä. Olen oppinut arvostamaan paitsi korkeaa asiantuntemusta, ennen kaikkea kykyä tulkata asiantuntijapuhetta ymmärrettävälle suomen kielelle. Tärkein syy arvostukselle on kuitenkin se arvopohja, jota hän omalla elämällään edustaa. Asiat ovat tulevassa maailmassa hirveän monimutkaisia. Silloin on tärkeintä, että minä voin luottaa oman ehdokkaani järkeen ja herkkyyteen ymmärtää miltä elämä tuntuu. Kai on sellainen ehdokas.”

Petri Rajaniemi

Future Works Oy:n perustajaosakas, tutkija, kirjoittaja ja puhuja

www.nobs.fi

”Tunnen Kain. Siksi jättäisin mukulanikin Kain kaitsentaan. Samoin kansantalouden ja Venäjä-suhteet.”

Tuomas Kurttila

Tuomas Kurttila Kuva Jaakko Kaartinen

Tuomas Kurttila