Kai Mykkänen ja Kokoomuksen uudet periaatteet

,

 

Kokoomus ja Suomi tarvitsevat ”Paluun tulevaisuuteen”! Kirjoitimme Juhana Vartiaisen, Harri Jaskarin ja Saara-Sofia Sirenin kanssa pamfletin, joka toimikoon arvoliberaalin linjan pohjustuksena Kokoomuksen 100-vuotisohjelman valmistelulle. Sen pitäisi saada lähtölaukauksensa huomenna alkavasta puoluekokouksesta.

Jaoimme aiheita ja oman osioni ”populismista oikeudenmukaisuuteen” teesit voi kiteyttää näin:
1) Ilmastovastuu on mitä kokoomuslaisin missio. Ympäristövelka on yhtä vastuuton perintö kuin ylivelkaantuminen rahassa.
2) Kokoomuksen on tunnistettava itsensä tulevien sukupolvien puolueeksi. Vastuullinen valtiontalous on enemmän taakanjakoa meidän ja lastemme välillä kuin kamppailua maksajien ja edunsaajien välillä tässä sukupolvessa.
3) ”No bail out” ei saa olla kirosana, vaikka Timo Soini brändäsi sen Suomessa ensimmäisenä. Yhteisvastuu veloista johtaa moraalikatoon ja ylivelkaantumiseen.
4) Protektionismin huume on väistettävä niin kansainvälisissä pelisäännöissä kuin kotimaan markkinasääntelyssä. Kokoomuksen on puolustettava markkinataloutta, ei vallitsevaa elinkeinorakennetta.
5) Luoja varjelkoon meitä yritysjohtajien isänmaallisuudelta. Suomi pärjää parhaiten, kun yritykset maksimoivat osakeyhtiölain mukaisesti voittojaan ja yleinen oikeustaju on lakien eikä vetoomusten varassa.
6) Oikeudenmukaisuus tarkoittaa hädänalaisen kohtaamista ihmisenä. Humanismin rakenteet eivät voi sortua ensimmäisessä myrskyssä. Kotouttamisen avain on aktivointi, ei tasatuet.

Suomen Toivo -ajatuspaja ”Paluu Tulevaisuuteen” pamfletti ladattavissa pdf-muodossa täältä